Parkverlichting

Armatuur
Noa

NOA vrijstaand

Armatuur
Allgäu

LAMP-Ällgau-1000x1024

Armatuur
Apollo

Apollo vrijstaand

Armatuur
Brugge

lichtarmatuur Brugge

Armatuur
Bologna

Belonga

Armatuur
Barcelona

lichtarmatuur Stratos

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Holland Lighting Group B.V.

Of kom langs bij ons kantoor in Waalwijk. Ga naar de contactpagina >

 • 30 jaar ervaring
 • Klantgericht
 • Kwalitatieve verlichting
 • Nederlands fabricaat
 • Heldere communicatie
 • Efficiënte samenwerken
 • Vooruitstrevend denken

Offerte aanvragen
  Circulaire verlichting

  De afgelopen jaren heeft HLG zich gericht op het verduurzamen van verlichting. Niet alleen door op brede schaal LED-verlichting toe te passen maar ook door te kijken of lichtproducten kunnen worden ontwikkeld vanuit een circulaire economie gedachten. In hoeverre kan hergebruik van milieubelastende grondstoffen daar een bijdrage aan leveren.
  Naast olie blijkt kleding op nummer 2 te staan van meest verontreinigende grondstoffen.
  Voor HLG een reden om op zoek te gaan naar mogelijkheden van hergebruik.
  Het proces is niet zonder slag of stoot verlopen. Het verwerken van gerecyclede kleding tot een lichtmast was een ontdekkingstocht met de nodige valkuilen en obstakels.
  Dat de aanhouder uiteindelijk de winnaar kan worden blijkt uit het eindresultaat.
  Een lichtmast samengesteld uit een combinatie van gerecyclede kleding en plastic was het resultaat!
  De eerste prototypes zijn in 2017 geplaatst. Vanuit de gebruikerservaring is uiteindelijk het definitieve model geboren. Het eerste Park wat geheel met deze revolutionaire lichtmasten is ingericht ligt in Allgäu, Zuid Duitsland. In deze plaats heeft Centerparcs de afgelopen jaren een nieuw vakantiepark ontwikkeld.
  De wegen en paden binnen dit park worden inmiddels verlicht met 700 van deze lichtmasten.

  De lichtmast heeft een KIWA Groen Bever certificering.

  HLG streeft ernaar om vanuit de gescheiden inzameling van afval de grondstoffen via herbestemming weer terug te brengen bij de eindgebruiker. Hiervoor is ze met een grote Europese afvalverwerker in gesprek gegaan om invulling te geven aan deze circulaire economie gedachten.
  Hoe mooi is het dat bijvoorbeeld oude bedrijfskleding, bad- en bedlinnen gescheiden bij een park wordt ingezameld en dat het via de productie van een lichtmast weer terugkomt op de plek van inzameling.

  Klassiek en modern

  Van oudsher is HG specialist in klassieke buitenverlichting.
  Kwaliteitsarmaturen vaak uitgevoerd in donkergroen of zwart of nostalgische straatverlichting gemaakt van messing en koper.
  Als vaste leverancier van o.a. De Efteling heeft de Holland Lichting Group in de afgelopen 30 jaar diverse attracties en gebieden van nostalgische verlichting voorzien.
  Voor het realiseren van de juiste sfeer in een park is het van groot belang dat er aandacht wordt besteed aan een goed lichtplan waarbij de juiste hoeveelheid licht wordt gerealiseerd. Daarnaast is de uitstraling van het armatuur mede bepalend voor het uiteindelijke sfeerbeeld wat wordt gecreëerd.
  Veelal wordt klassieke verlichting binnen HLG ontworpen op basis van klant specifieke wensen.
  De grote mate van kennis en ervaring van de R&D afdeling staat garant voor een passend eindproduct.
  De afgelopen jaren heeft de Holland Lighting Group meerdere dorps- en stadskernen voorzien van nostalgische straatverlichting.
  Bent u op zoek een specifieke lantaarn, kroonluchter of wandarmatuur dan is de kans groot dat HLG uw wensen kan realiseren.

  Klant specifiek

  In de afgelopen 30 jaar heeft de Holland Lighting Group met regelmaat klant specifieke opdrachten uitgevoerd. Van tekentafel tot installatie. De R&D afdeling vind het iedere keer weer een uitdaging om voor haar klanten specifieke ontwerpen te bedenken en te realiseren.
  Verlichting is een belangrijke sfeermaker en zeker in de attractiebranche. Met een juiste vormgeving en uitstraling kan verlichting een sfeer bepalende factor zijn. Van kroonluchters tot buitenlantaarns, HLG heeft inmiddels haar sporen verdiend op het gebied van klant specifieke verlichting voor de recreatiebranche.
  Een van de grootste acctractieparken in Nederland heeft in het verleden met regelmaat een beroep gedaan op het creatieve team van de holland Lighting Group.
  De resultaten zijn op meerdere plaatsten in het park terug te vinden.
  Daar, waar er binnen de wereld van verlichting geen passende oplossing is te vinden voor een specifieke vraag, weet HLG een passende oplossing te creëren en te realiseren.
  Enkele bijzondere verlichtingsprojecten zijn o.a. kroonluchters in een stationsgebouw. muurverlichting voor een bioscoop, unieke lichtmasten voor een vakantiepark, sfeerverlichting voor een grote waterattractie, totale lichtplan verzorging voor een overdekt speelpaleis.
  Voor iedere specifieke vraag weet HLG het passend antwoord te bedenken én uitvoeren.

  Klanten die u voorgingen

  ONZE KLANTEN

  Wat zij over ons zeggen