Over ons

Wie zijn wij?

HLG is gevestigd in Waalwijk en heeft zich gespecialiseerd in kwaliteitsverlichting voor parken en industrie.
30 jaar geleden is het bedrijf gestart als leverancier van klassieke tuinverlichting.
Met de opgedane kennis en ervaring is HLG zich gaan toeleggen in het ontwerpen én produceren van klant specifieke verlichting voor attractie- en vakantieparken.
Daarnaast heeft HLG een eigen lichtlijn ontworpen voor industriële bedrijven.
Duurzaamheid en hergebruik hebben door de jaren heen een steeds belangrijkere plaats ingenomen bij de ontwikkeling van nieuwe verlichtingsbronnen
Inmiddels wordt HLG gezien als een specialist op het gebied van duurzame verlichting.
Steeds meer bedrijven kiezen voor de Nederlandse kwaliteitsproducten van HLG met uitzonderlijke goede specificaties en garantie.

 • 01
  Heldere Communicatie
  HLG doet wat het zegt en zegt wat het doet. De opdrachtgever wordt tijdens het gehele proces intensief geïnformeerd waardoor er een optimaal resultaat kan worden gegarandeerd..
 • 02
  Efficiënte Samenwerking
  HLG hecht grote waarde aan het behalen van een maximaal resultaat en heeft de overtuiging dat dit kan worden gerealiseerd door efficiënt samen te werken met haar opdrachtgever.
 • 03
  Vooruitstrevend denken
  HLG kiest niet voor de standaard oplossingen. De toekomst begint vandaag en morgen kunnen de wensen van een opdrachtgever anders zijn. HLG streeft er naar om vanuit de toekomstgedachten invulling te geven aan ieder project.
ONZE WERKWIJZE
HLG ziet iedere opdracht als een project en wil het dan ook graag zo, samen met haar klanten, doorlopen. Het 10-stappenplan is er op gericht om een passend en goed functionerend eindproduct bij u als klant af te leveren waarbij wij graag deskundig adviseren en ontzorgen.

”Wij brengen verlichting in uw onderneming” is een van onze uitgangspunten bij het uitvoeren van een project.
Ervaring, deskundigheid, creativiteit, bekwaamheid en zorgvuldigheid zijn de hoekstenen waar HLG op is gebouwd.

1. Afspraak met adviseur.
2. Inventarisatie van huidige verlichting en wensen.
3. Uitwerken van een verlichtingsplan.
4. Vrijblijvend besparingsvoorstel.
5. Uitbrengen offerte.
6. Gratis proefplaatsing.
7. Ondersteuning eventuele subsidie aanvraag.
8. Het vastleggen van de opdracht.
9. Het leveren en begeleiding van de installatie.
10. Nazorg, optimalisatie en ondersteuning EIA.
Klanttevredenheid staat bij HLG hoog in het vaandel.
Service stopt niet na het leveren van het product, dan begint het eigenlijk pas.
Het is onze taak er voor te zorgen dat u voor in lengte van jaren onbezorgd lichtplezier kunt ervaren.

ONZE DOELGROEP
De doelgroepen waar HLG haar activiteiten op richt zijn:

Industrie en Recreatiebranche

Bedrijfsverlichting voor de industrie
Voor de verlichting van bedrijfshallen, distributiecentra, kantoren, winkelpanden en openbare ruimtes heeft HLG de afgelopen jaren een verlichtingspakket ontwikkeld wat voldoet aan de vraag en de verwachting van de gebruikers. De jaren lange kennis en ervaring is samengebracht in een uniek verlichtingsconcept waardoor het zich kan onderscheiden door kwaliteit en techniek. De PowerBay en de PowerLine worden gezien als een top product waar kwaliteit en duurzaamheid garant staan voor jarenlang onbezorgd lichtplezier.

Parkverlichting voor de recreatiebranche
Vanuit de historie heeft HLG een brede kennis en ervaring in buitenverlichting. Campings, speeltuinen, vakantieparken en attractieparken zijn een vertrouwd werkterrein voor HLG. De jarenlange samenwerking met het grootste attractiepark van Nederland is daar een mooi voorbeeld van. HLG is de aangewezen partner die een passende oplossing kan bieden voor ieder specifiek verlichtingsvraagstuk.

NEDERLANDS FABRICAAT
HLG weet zich te onderscheiden in kwaliteit van eigen bodem. De voorsprong die het bedrijf de afgelopen jaren heeft genomen ten opzichte van collega bedrijven zit voor een belangrijk deel in het investeren in de eigen R&D afdeling.

De nieuwe verlichtingsbronnen, de PowerBay en de PowerLine, voor bedrijven en instellingen zijn geheel in eigen beheer ontwikkeld. Deze worden in Nederland geassembleerd met hoogwaardige kwaliteitsproducten veelal van Europese bodem.

Het pakket van hoogwaardige verlichtingsbronnen van eigen bodem zal de komende jaren verder worden uitgebreid waarmee het aandeel van, in Nederland samengestelde producten binnen het HLG assortiment, verder zal toenemen.
Daarbij wordt meer en meer aandacht gegeven aan duurzaamheid.
Ontwikkelen van lichtproducten met een minimale belasting voor het milieu waarbij hergebruik meer en meer het uitgangspunt gaat worden.
daar waar andere bedrijven meer en meer kiezen voor producten uit Azië, wil de Holland Lighting Group haar duurzame karakter verder uitdragen door in eigen beheer te ontwikkelen en samenstellen.

ONDERZOEK & ONTWIKKELEN
De belangrijkste bedrijfsactiviteiten van HLG zijn gebaseerd op het eigen onderzoek en het ontwikkelen van verlichting voor zowel bedrijven en recreatieparken. De kracht van HLG zit in het op maat ontwikkelen van klant specifieke kwaliteitsverlichting.

30 jaar van onderzoek en ontwikkeling heeft veel kennis en ervaring gebracht die nog dagelijks wordt toegepast op nieuwe producten en/of projecten. De samenwerking met het grootste attractiepark van Nederland heeft geresulteerd in een scala aan bijzondere klantspecifieke verlichtingsobjecten.

De ontwikkeling van de unieke PowerBay en de PowerLine voor een brede toepassing binnen bedrijven en distributie is tot stand gekomen door jarenlange ervaring.

De nieuwste ontwikkeling van de HLG research & development afdeling is duurzame parkverlichting waarbij slimme LED-verlichting wordt gecombineerd met een duurzame mast welke is ontwikkeld uit gerecyclede kleding.

GARANTIEVOORWAARDEN
HLG garandeert gedurende 24 maanden de kwaliteit van de door haar geleverde zaken en de daarvoor gebruikte materialen, mits de zaken worden gebruikt op normale zorgvuldige wijze en overeenkomstig de voorschriften van de leverancier, alsmede voor het doel waar de producten voor zijn vervaardigd.

Voor de in eigen beheer ontwikkelde en vervaardigde PowerBay geeft HLG een afbouwende garantie van 10 jaar, waarbij de eerste 5 jaar volledige garantie wordt afgegeven en vervolgens de garantie wordt afgebouwd. Voor de PowerLine hanteert HLG een garantie van 5 jaar.
Natuurlijk staat HLG garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Mocht er zich buiten de garantietermijn een calamiteit voordoen, dan kan er ten alle tijden een beroep worden gedaan op de kennis en kunde van HLG. Er zal samen met de klant gekeken worden naar de oorzaak van het probleem en daar waar mogelijk zal gezocht worden naar een voor beide partijen bevredigend resultaat.

VAKKUNDIGE INSTALLATIE
HLG kiest er voor om haar verlichting te laten installeren door gerenommeerd installateurs waarmee de kwaliteit van het product ook na plaatsing kan worden gegarandeerd.

Dat HLG niet zelf installeert wil zeker niet zeggen dat het bedrijf zich niet verantwoordelijk voelt voor de installatie, in tegendeel. De toegevoegde waarde van een erkend installateur komt het eindproduct alleen maar ten goede.
Tijdens het gehele proces van aankoop tot installatie zal HLG zorgen voor een adecauatie afstemming met de desbetreffende installateur.
In een aantal gevallen kiest de opdrachtgever voor haar eigen huisinstallateur. Daarnaast werkt HLG ook nauw samen met enkele bedrijven die de installatie kunnen verzorgen. Allemaal kundige vakmensen die kennis en ervaring hebben met de verlichtingsarmaturen van HLG. Daarmee investeren wij in een betrouwbaar eindproduct en staan garant voor een tevreden eindgebruiker.