Licht intelligentie

Casambi

Casambi is een wireless control system dat via een App kan worden geïnstalleerd op smartphone, tablet of laptop die het mogelijk maakt om Led toestellen wireless via bleutooth te besturen. (iOS en Android) terwijl de functionaliteit via wandschakelaars eveneens kan worden behouden.

Om de met een Casambi wireless controll uitgeruste verlichtingstoestellen te kunnen sturen, volstaat het de Casambi App van de Apple store of Google play te downloaden.
De beheerder kan middels toegangscodes meerdere personen toegang verlenen om het gehele systeem of delen daarvan te bedienen.

Voor meer info klik  HIER

 

DALI Licht intelligentie

DALI staat voor Digital Addressing Lighting Interface en is een speciaal protocol uitgezet binnen de IEC 62386.
Het DALI-protocol is een speciale standaard voor professionele lichtcontrole en communicatie.
DALI is in 2000 in het leven geroepen door een groep vooraanstaande fabrikanten van lampen en lichtoplossingen en kan gezien worden als de opvolger van DSI (Digital Serial Interface).

DALIis ontworpen zodat verschillende onderdelen binnen de elektrotechnische sector rondom bedrijfsverlichtingsapparatuur beter gereguleerd zijn en gemakkelijker te monitoren en controleren.

DALI is niet gelinkt aan een specifieke leverancier of fabrikant.
Hierdoor is DALI flexibel te implementeren fabrieken, winkels, kantoren, scholen, DC’s en meer.
Afzonderlijke besturingskabels zijn niet nodig,een eenvoudige 2-draadskabel volstaat om alle DALI apparaten binnen een systeem aan elkaar te linken.

Door DALI toe te passen op bv beweging- en lichtsensoren kan veel energie worden bespaard.
Met DALI zijn individuele lichtbronnen eenvoudig te beheren en in te stellen.
Hierdoor kan er energie worden bespaard en kan elke ruimte binnen een gebouw de gewenste lichtkleur, sterkte en afstelling hebben.

 


Human Centric Lighting

Naast de visuele taak voorziet licht ook in essentiële niet-visuele behoeften.

Alles wat leeft volgt het ritme van de zon en is zich bewust van de lengte van de dag ongeacht in welk seizoen we leven.
De spectrale samenstelling en intensiteit van de zon verandert over de dag en is van invloed op het bioritme van mens en dier.
Een slimme lichttechniek maakt het mogelijk om het dag – nachtritme in een lichtbron toe te passen door middel van variaties in lichtsterkte en kleur.

Meer weten over de achtergrond van HCL? klik HIER