PowerLine

PowerLine
Wat verlichting betreft is led tegenwoordig de standaard.
Daar waar nu nog TL of andere lijnverlichting de werk- en winkelvloer verlicht, zal in de nabije toekomst led verlichting deze taak in rap tempo over gaan nemen.
Led is echter een heel breed begrip, het aanbod is enorm met een even groot spectrum aan kwaliteitsverschillen.
Veel van de aangeboden LED armaturen komen uit China. De kwaliteitsverschillen zijn echter groot en bepalen voor een belangrijk deel de levensduur. Een andere belangrijke factor is het vermogen waarmee de Led wordt aangestuurd.

Het installeren van led-units zonder een gedegen verlichtingsplan en berekening zou er wel eens toe kunnen leiden dat het plezier van een beter verlichte werkvloer snel omslaat naar verstoring en ergernis.
HLG heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van een slimme, krachtige en duurzame led verlichtingsbron met hele goede resultaten.

Naast het feit dat de lamp tot 70% energieverbruik kan besparen ten opzichte van de conventionele verlichting is de levensduur gegarandeerd op minimaal  100.000 branduren.
Door de samenstelling en slimme besturing durft HLG een garantie af te geven van 10 jaar, waarvan 5 jaar volledige garantie en 5 jaar afbouwende garantie.
Het speciale ontwerp van de PowerLine maakt het mogelijk om deze lichtbron in bestaande lichtlijnen aan te brengen.
De oude armaturen worden vervangen en de “retrofit” PowerLine en in de bestaande verlichtingslijn geklikt.

Door gebruik te maken van de reeds aanwezige lichtlijnen betreft het een dubbele besparing van enerzijds het tot 70% terugdringen van het energieverbruik en anderzijds een forse besparing op de investering en installatie.
Daarnaast kan deze lichtbron ook in nieuwe situaties worden aangebracht en voorziet HLG in de levering van een passende verlichtingslijn inclusief de PowerLine.

De gerichte bundeling van het licht zorgt voor een optimale verlichting van smalle paden met een minimale slagschaduw.
Voorafgaande aan een installatie wordt door de medewerkers van HLG een gedegen lichtplan berekening gemaakt waardoor een optimale balans wordt gerealiseerd tussen voldoende lichtopbrengst en zo min mogelijk verlichtingsunits.
De afstand tussen de units in de lichtlijn kan per situatie verschillen.
De PowerLine wordt standaard uitgevoerd met 5700 Kelvin (lichtkleur) maar kan indien gewenst aangepast worden naar een andere lichtkleur.

De toepassing van deze lichtbron is zeer geschikt voor distributie omgevingen waar hoge stellingen vragen om gerichte en gebundelde verlichting.
Daarnaast is deze lichtbron zeer geschikt voor parkeergarages, sporthallen, supermarkten, magazijnen en tal van andere plaatsen die nu nog TL verlichting gebruiken.

Door de PowerLine uit te voeren met slimme lichttechnologie is er de optie om:

  • De units met DALI te dimmen én aan of uit te schakelen
  • Op lichtbronniveau de lichtopbrengst in te regelen.
  • Het geheel te voorzien van Human Centric Lighting (lichtkleur en sterktee wat zich aanpast aan het dagritme)
  • de gehele opstelling van een noodverlichtingsmodule te voorzien.
  • De kleurtemperatuur van het licht aan te passen.

HLG is met recht trots op deze unieke verlichtingsbron die geheel in eigen beheer is ontwikkeld, ontworpen en samengesteld. Met dit Nederlands fabricaat loopt zij voorop in de industriële toepassing van duurzame led verlichting.

Voor meer informatie over de Powerline verlichting 65 Watt klik HIER